Orhan Çalış Çok Programlı Anadolu Lisesi

WEB https://orhancaliscpl.meb.k12.tr
Adres : Yenice Mahallesi Orhan Çalış Caddesi No85 Göynük/BOLU
VİZYON : ORHAN ÇALIŞ ÇOK PROGRAMLI LİSESİ OLARAK VİZYONUMUZ; Çevresiyle etkili iletişim kurabilen, bilimsel akılcı ve mantıklı düşünme becerisine sahip evrensel kültürel ve ailevi değerlerin bilincinde, bir insan olarak insanlık değerlerine sahip çıkan; Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak eğitim ve öğretim etkinliğinin bir parçası olarak; “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bireyler nasıl yetiştirilir?” sorusuna cevap verecek faaliyetler ve etkinlikler düzenleyerek eğitim, bilim ve kültür merkezi olmak.
MİSYON : ORHAN ÇALIŞ ÇOK PROGRAMLI LİSESİ OLARAK MİSYONUMUZ: Okulumuz için belirlenmiş olan eğitim-öğretim programını çevre faktörlerini de dikkate alarak etkili ve verimli bir şekilde uygulamak, öğrencilerin kabiliyetlerine ve ihtiyaçlarına uygun bir eğitim hizmetini sunmak, onların sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak yeteneklerini geliştirmelerine ortam hazırlamak ve okulda öğrenmenin kalitesini artırmak temel işlevimizdir.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :Normal
Saatler : Anadolu Lisesi 09:00-16:10 Anadolu Meslek Lisesi Pazartesi, Salı ve Çarşamba 09:00-17:00
Yabancı Dil : İngilizce, İkinci Yabancı Dil: Almanca
Isınma : Kalorifer Katı Yakıt
Servis : Özel servis hatları ve dolmuşlar mevcuttur.
Ulaşım : İlçe dışından ulaşım Bolu, Adapazarı ve (Ankara)Nallıhan´dan günlük otobüs seferleriyle karşılanmaktadır. İlçe içi ulaşım dolmuş hatlarıyla sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri : Otantik mimari yapısıyla sit alanı ilan edilmiş, tarihi evleri, eserleri ve türbeleriyle manevi bir havası olan şirin bir ilçedir. İlçemiz ayrıca 2017 yılında Sakin Şehir (Cittaslow) ilan edilmiştir. Sakin şehirler dünyada 208 tane, Türkiye´de ise 14 tanedir. İlçemiz bunlardan biridir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezine 100 km, ilçe merkezine 500 metre uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Taban Puan : 170 - Tavan Puan : 458
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : Okulumuz 2016-2017 yılında toplam 13 mezun vermiştir. Bunlardan 3 öğrencimiz lisans programına 3 öğrenimiz önlisans programına olmak üzere toplam 6 öğrencimiz üniversiteye yerleşmiştir.
Sportif Etkinlikler : Okul Futbol Takımı, Okul Voleybol Takımı, Satranç, Masa tenisi, Badminton
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :